TOP WERKGEVER: Educom

Locatie:
  

Sittard

Educom & Detacom is al ruim 34 jaar partner in ICT-dienstverlening met een specialisme in Software Development (i.e. softwareontwikkeling, Software Engineering). 

Achtergrondinformatie

De organisatie bestaat uit twee zelfstandig opererende onderdelen: Educom en Detacom. De ware kracht schuilt zich in de samenwerking. Educom en Detacom zijn zowel opleider als intermediair. Hierdoor begrijpen zij de vraag in de markt, kunnen hier met hun aanbod (beter) op inspelen en ageren (eerder) op verschuivingen in deze balans tussen vraag en aanbod.

Educom is een professionele ICT-opleider die sinds 1981 mensen bij-, her- of omschoolt tot softwareontwikkelaar. Ze begeleiden werkzoekende ICT-ers, of mensen die van de ICT hun beroep willen maken, door middel van een gedegen en vooral praktijkgerichte scholing naar een baan.

Detacom is een professionele ICT-dienstverlener die sinds 1994 haar klanten een oplossing biedt voor zowel de tijdelijke als de structurele behoefte aan capaciteit. De tijdelijke behoefte aan capaciteit lost Detacom op door middel van consultancy diensten op het gebied van infra- en architectuur, testing en natuurlijk softwareontwikkeling op alle niveaus (junior, medior, senior). De structurele behoefte aan capaciteit lost Detacom op door middel van haar unit: ICT Personeel Services. Detacom ICT Personeel Services biedt haar relaties twee oplossingen: Werving&Selectie of een Detavast-constructie (detachering).

De unieke bundeling van krachten zorgt voor synergie. Deze zetten ze actief in vanuit de regio's Limburg, Brabant en Utrecht. In Sittard zijn ze al vanaf 1981 actief, in Eindhoven vanaf 2013 en in Utrecht sinds maart 2015. Ze zetten hun drive en bewezen strategieën in om de beste match voor haar klanten te maken.

Bedrijfscultuur

In 35 jaar heeft Educom als Academy een Proof of Concept (POC) ontwikkeld. Hun concept heeft zich geëvalueerd en met alle vakkennis (inhoud, netwerk en ervaring) ontplooid tot een traineeship. Het curriculum is modulair opgebouwd waarbij de werknemer concrete vaardigheden leert en vanuit persoonlijke begeleiding en ontwikkeling een ontwikkelplan wordt opgesteld.

De eerste fase van de traineeship bestaat uit Essentials® waarbij de werknemer fundamentele concepten, vak-interpretatie, structuren, verbanden, gelaagdheid en patronen leert begrijpen op een hoog conceptueel en abstractieniveau. De tweede fase bestaat uit Elaborations® waarbij differentiatie plaatsvindt in toepassingsgebieden als een Microsoftomgeving (.NET), een open-source omgeving (Java), een webomgeving (PHP) of in specialisatie, bijvoorbeeld front-end (JavaScript, HTML5, CSS3) of (hybrid) mobile development (Xamarin).

Programmeren is een vak dat door hun praktijkdocenten/-coaches in gestructureerde vorm aangeleerd wordt. Het vak leren werknemers in het programmeerparadigma van Objectgeoriënteerd programmeren (OOP). Het paradigma is de mindset, de oplossing is leidend en de (programmeer-, script-)talen als PHP, Java, C#(.NET), JavaScript, Ruby, Python zijn de uitvoering. In toepassingen leren werknemers zowel werken in opensource software-ontwikkelomgevingen en in geïntegreerde software-ontwikkelomgevingen (IDE’s) als (Microsoft) Visual Studio, NetBeans, Xamarin Studio, Eclipse. Hierbij leren werknemers werken met design patterns als MVC, MVVM, MVP, Observar pattern op (multi-, cross- of onafhankelijke) platformen/frameworks als .NET, ASP.NET, Symfony2, Zend Framework, Laravel, Django, Spring, jQuery, Angular(JS), Ruby on Rails. In softwareontwikkelmethodes als Agile (Scrum) en TDD wordt geleerd hoe je samenwerkt en omgaat met versiebeheersystemen als Git, Subversion, Mercurial.

 

Recente vacatures:

 

Meer weten?

Je kunt ons bellen: 050 - 2101001

...of neem contact op:

Shortlist

Nog geen vacatures op de shortlist