GLS Netherlands

GLS Groep: Kwaliteit geleverd door GLS!

"Quality Leader" in de Europese pakketlogistiek is waar het allemaal om draait. GLS, General Logistics Systems B.V. (gezeteld in Amsterdam) werd eind 1999 opgericht. Vandaag de dag biedt GLS betrouwbare pakketdiensten van hoge kwaliteit. Het bedrijf is gespecialiseerd in logistiek en expresdiensten voor 220.000 klanten door heel Europa, verspreid over 35 landen, met een netwerk van dochterondernemingen en partnerbedrijven.
Bovendien is GLS wereldwijd verbonden via contractuele overeenkomsten. GLS beschikt over 31 overslagpunten en 645 depots verspreid door heel Europa. Elke dag zijn 17.800 voertuigen op weg voor GLS. In het boekjaar 2005/6 verwerkten zo'n 12.000 werknemers van GLS om en nabij 311 miljoen pakketten. De inkomsten in dat jaar bedroegen 1.5 miljard euro.

Een sterk netwerk door duurzame consolidatie

Via eigen startbedrijven, acquisities en investeringen in andere bedrijven heeft GLS binnen een paar jaar tijd een stabiel logistiek netwerk opgebouwd in Europa. De fusie van het netwerk tot één verenigd Europees bedrijf met overal sterke nationale vertegenwoordiging wordt voortgezet. GLS investeert in gebouwen, IT-systemen en technologie - een voortdurend proces dat hand in hand gaat met de optimalisering van de resultaatindicatoren.

De geheimen van het succes: ten eerste een kwaliteitsbeheersysteem dat betrouwbare Europese pakketlogistiek van hoge kwaliteit garandeert. Ten tweede een IT-systeem dat zorgt voor een naadloos beheer van gegevens en informatie op Europese schaal. In januari 2006 voerde GLS het uniforme Europese operationele IT-systeem "UniQue" in. Hierin zijn alle software- en hardwarecomponenten verwerkt die het bedrijf gebruikt. Ten derde genormaliseerde bedrijfsprocessen door heel Europa die op hun beurt een goede kwaliteit en een redelijke prijs-kwaliteitverhouding in de hand werken.
Tot slot is het succes ook te danken aan een hoge mate van flexibiliteit gecombineerd met een sterke klantgerichtheid om in te kunnen spelen op lokale marktbehoeften. Kortom een duidelijk concept dat gebaseerd is op nauwkeurige kwaliteitsparameters.

Geharmoniseerd product- en dienstenaanbod

In de drie sectoren "Producten", "Diensten" en "Oplossingen" (producten op het gebied van logistiek) heeft GLS sinds april 2006 een homogeen en transparant basisaanbod ontwikkeld van producten en diensten door heel Europa. Het basisaanbod voor nationale en grensoverschrijdende diensten wordt aangevuld door landspecifieke producten en diensten. Zowel de diensten als het netwerk van GLS voldoen aan de vereisten van de pan-Europese markt.

 

Recente vacatures:

 

Meer weten?

Je kunt ons bellen: 050 - 2101001

...of neem contact op:

Shortlist

Nog geen vacatures op de shortlist